dijous, 15 de març del 2012

EN NOM DEL CIVISME


El passat diumenge 4 de març unes 40 persones es van aplegar a l'Àgora de Cabrils, assistint a la xerrada que anà de la mà del professor d'antropologia a la UB Manuel Hernàndez i del també professor d'antropologia a la UB, veí de Cabrils i membre de l'Assemblea Oberta Miguel Doñate.

L'assemblea de joves vàrem decidir organitzar aquest acte davant d'una sobtada novetat política al poble: l'aprovació d'una ordenança de civisme en la línia d'aquelles aplicades els últims vint anys a ciutats com Barcelona, Hospitalet de Llobregat o Mataró. En un primer moment no sabíem ben bé com considerar tal fet, es tractava d'una nova extravagància política al poble? A que responia tal mesura? Prohibir la prostitució, quina prostitució?

Davant la incertesa, hem pogut consultar a dos experts en la matèria, si ens ho permeten dir-los, per mitjà de la xerrada del passat diumenge.

Després de l'allau d'informació que ens van proporcionar els dos antropòlegs, l'un des d'una visió més teòrica i l'altre partint de la seva coneixença local, i el posterior debat entre els assistents, hem pogut extreure vàries conclusions:

Aquesta mena d'ordenances sempre han respost i responen a certs interessos, aquesta vegada es tracta de reafirmar el model de poble dominant a Cabrils, reforçar el caràcter de nucli residencial benestant i blindar la seva aparença d'aparador, a això, cal afegir-hi un toc d'ineptitud política que es desprenen de les parts que ratllen l'absurd en l'ordenança i la curiosa coincidència entre l'aplicació de l'ordenança de manera gairebé simultània a l'aparició de cert moviment i agitació social a Cabrils aquests darrers dos anys.

La nostra resposta és clara: no deixarem aplicar tal privatització del carrer, i per tant espai públic, volem la derogació d'aquesta ordenança de civisme; a la que si ens ho permeteu, creiem més escaient anomenar ordenança de cinisme.


Cabrils, 14 de Març de 2012
AJC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada